Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Τέχνη

   Καταρχάς καλημέρα.Θα σου πω κάτι,η κοινωνία είναι άδικη.Τι;Το ήξερες;Εμ βέβαια,ακόμα και η μικρή μου αδερφή το ξέρει!
   Και που λες,σύρθηκα σήμερα ως το plaisio να πάρω μυτάκια για έναν ραπιδογράφο (μιας που το προηγούμενο το έσπασα) και κανά μελάνι.Τους ραπιδογράφους μεν,τους έχουν από 20 ευρώ και πάνω,οι καλές ξυλομπογιές 2 ευρώ η μία,μηχανικά μολύβια πανάκριβα,και μη μιλήσω για γραφεία,πλακέτες κλπ.
Και η ερώτηση μου είναι γιατί;Γιατί χρεώνουν τους καλλιτέχνες (λέμε τώρα) και τους γραφίστες τόσο πολύ;Εμείς δεν υποτίθεται ότι είμαστε οι "φτωχοί",χωρίς δουλειά,που δεν έχουμε καμία στήριξη απ'την κοινωνία;Για να καταλήξω,δεν κερδίζουμε αρκετά και μας χρεώνουν και πανάκριβα από 'πάνω!Φταίει το κράτος;Ναι...αλλά όχι μόνο το κράτος.Φταίμε και εμείς οι ίδιοι,αν ούτε εμείς υποστηρίζουμε την τέχνη,πόσο μάλλον το κράτος!
   Για να καταλάβεις ότι έχουμε πρόβλημα,θα σε ρωτήσω κάτι ακόμα.Πηγαίνεις σε μουσεία;βαριέσαι;Πηγαίνεις στο θέατρο;ναι;μια φορά στους πέντε μήνες;;Με καταλαβαίνεις.Ξέρω πως έχεις δουλειές,πως είσαι πολυάσχολος/η κλπ. κλπ.,αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι επιβάλλεις στον εαυτό σου την τιμωρία που επέβαλλαν τοοότε οι Αθηναίοι στους Μυτιληναίους.
   Θυμάσαι;;Τότε στην αρχαία Ελλάδα που η Αθήνα είχε καταντήσει τυραννική,και οι Μυτιληναίοι επαναστάτησαν εναντίον της...οι Αθηναίοι λοιπόν,τους επέβαλλαν δύο τιμωρίες.Πρώτον,κλασσικά,τους έσφαξαν και δεύτερον τους απαγόρεψαν για επτά (αν θυμάμαι καλά) χρόνια να αναπτύξουν οποιαδήποτε τέχνη.Ούτε σχολεία ούτε βιβλία ούτε θέατρο,μουσική,τίποτα.
Εμείς γιατί το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας....;

4 σχόλια:

  1. Καλά, αυτή η τιμωρία κρατάει ακόμα, κάτι πήρε το αυτί μου ότι και τα παιδάκια με φωτοτυπίες θα τη βγάλουν φέτος στο σχολείο..
    και για θέατρο ας μην το συζητήσουμε καν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα γι'αυτό είσαι οι φτωχοί, γιατί οι τιμές στα είδη σχεδίου έχουν πάει στα ύψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @astakoulis Ούτε καν φωτοτυπίες,σου δίνουν ένα cd και σου λένε βγάλε φωτοτυπίες μόνος σου.Αγόρασε μελάνια και χαρτιά...Δωρεάν παιδεία σου λέει μετά.

    @Αμερικλάνος Ναι..και το σχέδιο είναι από τα δυσκολότερα επειδή πρέπει συνέχεια να αγοράζω καινούρια πράγματα,που χρησιμοποιούνται και πάλι απ'την αρχή.Ενώ οι περισσότεροι αγοράζουν μια φορά κάτι ακριβό και ξεμπέρδεψαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξαναγράφω το σχόλιό μου. Λοιπόν, Σελίν, σε αναγνώρισα, καλό μου παρθενάκι. Χαίρομαι που είσαι μαθήτριά μου και χαίρομαι που είσαι διαφορετική. Έχω βαρεθεί την ομοιομορφία λέξεων, εκφράσεων. Φοβερή τιμωρία! Και αφού σου αρέσει ο Νίτσε: "Δε μας ανήκει τίποτε εκτός από τα όνειρά μας". Φιλιά. Κ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή